Eventowy maraton z francuską finezją

Eventowy maraton z francuską finezją

W miniony weekend w Warszawie odbyło się sympozjum francuskiej firmy z branży medycznej.  Z tego właśnie powodu do stolicy przyleciało 700 francuskich gości. Trzy dni zwiedzali nasze miasto i trzy dni gościli w różnych obiektach historycznych i kulturalnych Warszawy. Na zlecenie jednej z warszawskich firm DMC agencją produkującą wieczorne wydarzenia w ramach usługi MICE Concierge była Social Connect Group.

2017.09.15-17 Eventowy maraton z francuską finezją (14)

Po dniu konferencji, pierwszego wieczoru goście zasiedli przy długich, eleganckich stołach w Arkadach Kubickiego, gdzie smakowali polskich potraw oraz degustowali lokalne wódki, a to wszystko za sprawą Hotel Sheraton Catering.  Wieczór umilał zespół BumBum Orchestra. Specjalnie na tą okazję i „z okazji” rozpoczęcia robót rewitalizacyjnych w ogrodach Arkad pracownia Kreativa postawiła 190 m wysłon płotu technicznego imitujących zieleń ogrodów.  Dzięki tej realizacji, kolejni goście Arkad Kubickiego będą mogli cieszyć się przyjemnym widokiem ogrodu zamiast wykopów i koparek.

Dzień drugi, poświęcony był na zwiedzanie Warszawy i obiektów kultury i historii polskiej,  a zwieńczeniem, choć aura nie sprzyjała, był koktajl na dziedzińcu Zamku Królewskiego, który na jedną godzinę został przeob2017.09.15-17 Eventowy maraton z francuską finezją (61)rażony w tarasy kawiarniane.  Żeby ciekawie zaaranżować tą przestrzeń oraz zapewnić miejsca siedzące dla 700 osób meble dostarczyły aż trzy firmy: 12 Stopni z Opola, Eventwide Warszawa i Rent Design. Montaż całości trwał blisko 11 godzin i pracowało przy nim 18 osób. Klient podjął ryzyko zmiennej, jesiennej, polskiej aury. Tutaj, nad całością oprawy cateringowej czuwali managerowie z Kręgliccy Catering i ich ekipy. To była szczególnie pracochłonna realizacja i z dużą dozą niepewności na jej powodzenie ze względu na warunki pogodowe. Na szczęście udało się zachwycić gości widok2017.09.15-17 Eventowy maraton z francuską finezją (102)iem kawiarnianych tarasów na dziedzińcu Zamku Królewskiego.

Ostatni dzień sympozjum zamykała kolacja galowa w salach Pałacu Kultury i Nauki. Na tę okazję przyleciał zespół muzyczny z Francji Voulez Vous, obsługa skręciła ponad 100 kandelabrów (każdy z nich składał się z 19 elementów, podkładek i śrubek), a kolację wyserwowało 50 kelnerek i kelnerów Belvedere Catering. Goście doskonale się bawili do późnych godzin nocnych. Opuścili Polskę dnia następnego pełni niezapomnianych wrażeń zarówno kulturalnych jak i kulinarnych.

To była wyjątkowa realizacja, która trwała wiele miesięcy. We współpracy z polską agencją DMC, agencją z Francji i klientem końcowym zrealizowaliśmy bardzo wymagający program. Mam olbrzymie uznanie dla sprawności logistycznej polskiej agencji DMC przy tak rozbudowanym programie, ilości uczestników i wymaganiach klienta końcowego. Zmiany, które się działy w ostatniej chwili, w „polskich realiach eventowych” byłyby wręcz niedopuszczalne. To był prawdziwy maraton. W te trzy dni dokonaliśmy niemożliwego, każdy z nas zobaczył gdzie są jego granice i jak sobie z tym radzić. Każdy, 20sto godzinny dzień pracy przy realizacji i niebywałe pokłady energii. To wszystko z pewnością za sprawą adrenaliny. Pokazaliśmy naszym zagranicznym klientom polski, eventowy profesjonalizm i sprawność realizacyjną. Przekonałam się też, że naprawdę mogę liczyć na ludzi i ekipy, z którymi współpracuję na co dzień. Trinity Project, który właśnie się zrodził był dla mnie niezastąpiony – opowiada Renata Razmuk – zarządzająca Social Connect Group.

Wiecie, że nasza starówka w sobotę o 4.30 rano jest wymarłym miejscem? Nawet pies z kulawą nogą nie biega. Warszawa budzi się po 6:00 – dodaje z uśmiechem.