Jako pierwsi w branży MCC Mazurkas Conference Centre & Hotel i Mazurkas Catering 360° zainaugurowali sezon świątecznych spotkań firmowych. Podczas spotkania degustacyjnego, które odbyło się w centrum konferencyjnym MCC organizatorzy zaprezentowali nie tylko tegoroczną świąteczną ofertę gastronomiczną, ale także w odpowiedzi na potrzeby i oczekiwania klientów, propozycje oryginalnych tematycznych spotkań firmowych, zarówno w okresie przedświątecznym jak i w nowym roku. W wydarzeniu wzięli udział klienci, partnerzy, a także przedstawiciele mediów branżowych i ogólnopolskich. Wyjątkowa świąteczna i magiczna aranżacja hallu głównego i Sali Zeus wprowadziła przybyłych gości w klimat powoli zbliżających się świąt Bożego Narodzenia. Najważniejszym punktem spotkania była prezentacja oferty świątecznego menu Szefa Kuchni MCC Mazurkas i Mazurkas Catering 360. W programie znalazł się także ceremoniał gastronomiczny (autorski sposób serwowania dań) wniesienia dania głównego oraz bufetów zimnych. Jako danie serwowane, Szef Kuchni Mariusz Pietrzak, zaproponował sandacza z mulami, musem z zielonego groszku, puree z koperkiem, japońską rzepą, mini papryczkami z ratatouille i kumkwatem na białym sosie. Oprócz degustacji potraw świątecznych goście mieli okazję do poznania smaków dań rybnych, z Dalekiego Wschodu oraz tradycyjnych warszawskich. W bufecie rybnym królował 2-metrowy miecznik pieczony w całości, wniesiony przez kucharzy na lektyce, któremu towarzyszył szeroki wybór ryb i owoców morza. Wśród dań z Dalekiego Wschodu znalazły się m.in.: bulgogi czyli marynowana wołowina w jasnym sosie sojowym, imbirze i musie gruszkowym z warzywami i sezamem, koreańska gotowana ryba z kim chi w sosie paprykowym oraz pierożki japońskie z warzywami, mięsem z dodatkiem grzybów shitake.
Spotkaniu degustacyjnemu towarzyszył także program artystyczny, z udziałem OLD Jazz Band, duetu Małgorzaty Lipki i Francesco Blundy oraz saksofonistki Nastazji Babskiej.
Foto. Marta Marchlewska