REAKTYWACJA BRANŻY EVENTOWEJ CZYLI EVENT 2.0 – EMILIA MELON- OLCHOWICZ (PREZES ZARZĄDU MELON CATERING I RESTAURACJE, CZŁONEK ZARZĄDU SBE)

REAKTYWACJA BRANŻY EVENTOWEJ CZYLI EVENT 2.0 – EMILIA MELON- OLCHOWICZ (PREZES ZARZĄDU MELON CATERING I RESTAURACJE, CZŁONEK ZARZĄDU SBE)

W ramach współpracy z Mice Poland na łamach gazety członkowie SBE wypowiadają się na temat: Reaktywacji branży eventowej czyli Event 2.0. Emilia Melon- Olchowicz  (Prezes zarządu Melon Catering i Restauracje, Członek zarządu SBE) pisze:

Tęsknimy za spotkaniami w realu, ale priorytetem w przyszłości przemysłu spotkań będzie w dalszym ciągu konieczność zapewnienia poczucia bezpieczeństwa u uczestników, które możemy osiągnąć poprzez jasne i widoczne procedury sanitarne.

Na zawsze pozostaną z nami spotkania na platformach i live streaming.

Z pewnością będziemy obserwowali dalszy dynamiczny rozwój technologii. Spotkania hybrydowe ograniczające liczbę uczestników, ale w dalszym ciągu dające namiastkę spotkań w realu pozostaną istotnym elementem na mapie eventów.

Dużym powodzeniem będą się cieszyły spotkania w otwartych dużych przestrzeniach oraz na świeżym powietrzu. Takie wydarzenia pomieszczą większą ilość uczestników i zapewnią poczucie bezpieczeństwa.

Powszechnie stosowane szybkie testy, wywiad i pomiar temperatury na eventach pozwolą na minimalizację zagrożenia zakażeniem Covid-19.

Nasza firma od roku zmaga się z pandemiczną rzeczywistością. Już rok temu w marcu opracowaliśmy procedury bezpieczeństwa i wprowadziliśmy na rynek nowe, bezpieczne Melon Catering box. Takie rozwiązania są bardzo komfortowe dla odbiorców, dają całkowite poczucie bezpieczeństwa i możliwość personalizacji. Z każdym rokiem obserwujemy coraz większą świadomość konsumentów, którzy wybierają zdrowe, dobrze skomponowane i zrównoważone posiłki. Nasi Klienci chcą wiedzieć skąd pochodzą produkty, zwracają uwagę na sezonowość, ekologię, lokalne produkty i wysoką jakość. Ważne jest wybieranie produktów Fair Trade, ze znanych sprawdzonych źródeł od zaufanych dostawców i wyprodukowanych etycznie.

Powoli żegnamy Covid – 19 a wraz z nim również bez żalu żegnamy plastik. Mam wrażenie, że zaczyna się nowa, lepsza era ukierunkowana na świadomość i zrównoważony rozwój.